Jana Čechráková

partnerský vztah
Blog

Jak získat skvělý (nejen) partnerský vztah

Ach ty partnerské vztahy, jak je možné, že někdo musí řešit stálé problémy v soužití se svým mužem či partnerem a někdo je tak spokojený? Nebo myslíte, že spokojený vztah neexistuje? Můžu vám zcela jistě potvrdit, že existuje a může existovat i u vás doma. Nevěříte?

spokojený pár, partnerský vztah

Pojďme se společně podívat na několik osvědčených rad, které přispívají k udržení dobrého partnerského vztahu.

1. Upřímnost

Buďte upřímní, určitě se to vyplatí, jsem si jistá, že vám by se také nelíbilo, kdyby druhá strana byla neupřímná k vám. To, jak se chováte a jak smýšlíte o druhém, se odrazí na jeho přístupu k vám.

2. Dejte druhému svobodu

Toto je velmi důležitý bod, dát svobodu znamená uvědomit si, že jsme strůjci svých osudů a že odpovídáme pouze za svůj vlastní život! Pokud začnete manipulovat druhého, vrátí se vám takovéto chování jako bumerang. Ale kdo pak vlastně trpí? Většinou jste to hlavně vy! A to hlavně v případě žárlivosti. Zkuste více pozorovat, více vnímat, dávat více svobody.

3. Vzájemná komunikace

Bez komunikace je těžké žít. Uvědomte si, že pokud nebudete s partnerem hovořit, můžete jednoho dne zjistit, že vlastně nevíte, s kým jste to těch 10 let vlastně žili? Mluvte o svých pocitech, o tom, co vás trápí, nebojte se říci si o pomoc, když něco nezvládáte nebo nestíháte. Dovolte si to, dovolte si nebýt ve všem perfektní a dokonalí. Podělte se o svůj život s osobou, se kterou žijete. Každý z nás má svůj svět, svoji realitu. Pokud chceme nahlédnout do světa druhého, je potřeba s ním mluvit, protože do hlavy vám nikdo nevidí.

jóga jako nástroj k sebeovládání

4. Důvěra

Důvěra je úzce spojená se sebedůvěrou, sebeláskou a sebehodnotou. Podívejte se sami do sebe, jak je to s vámi? Pěstujete v sobě tyto hodnoty? Pokud ano, nedělá vám jistě problém důvěřovat ani svému partnerovi. Pokud ne, začíná vystrkovat růžky žárlivost. Ale žárlivost je zase jen o vás!

5. Společné zájmy

Sdílejte se svým partnerem život, vždyť proto ho máte. Nebo vám vyhovuje, že se jen nedíváte sami na televizi? Ne, tomu nevěřím. Čím více společných aktivit, tím více bude váš vztah posilovat.

6. Můj dům – můj hrad!

Těšíte se z práce domů? Jste doma spokojeni, šťastni? Jaký dojem máte ze svého bytu? Je vám tam dobře? Pokud ne, něco s tím udělejte! Zkuste si vyčlenit nějaký čas jen pro sebe, pohodlně se posadit, zavřít oči a pomalu projít svůj dům či byt očima úplně cizího člověka. Co by si asi pomyslel? Jak by se tam asi cítil? Současně se sami sebe ptejte, co bych mohl/a udělat pro to, cítit se v mém bytě lépe? Zkuste si koupit nějaké řezané květiny, upravit jídelní stůl, zapálit svíčku při společné večeři. Co vaše ložnice? Jak vypadá? Jak se v ní cítíte? Jaké barvy převládají? S prostorem, ve kterém bydlíte, se dá velmi dobře čarovat! Uvědomte si, kolik času trávíte doma, proto je tak důležité, abyste se právě doma cítili dobře.

pěkné bydlení

7. Péče o sebe

Jsme opět u své sebelásky. Kdo se má rád, pečuje o sebe. Jen ten, kdo se naučil mít rád sám sebe, může lásku rozdávat i druhým. Začněte tedy u sebe! Mějte se rádi a rozmazlujte se. Jezte kvalitně a vybírejte si vhodné potraviny, které vám přirozeně prospívají a dodávají vám sílu a energii. Dělejte věci, které vás baví a naplňují vás. Rozvíjejte své dobré vlastnosti a posilujte je. Uvidíte, jak se svět kolem vás začne měnit.

8. Osobní vývoj a růst

Život je neustálý pohyb, koloběh změn, které mají svůj řád a systém. Ale nikdy nestagnuje. Po zimě vždy přijde jaro, po jaru léto, podzim a v zimě zasloužený odpočinek. Po dni přijde vždy noc. Po smrti znovu život. Nestagnujte ve svém životě, nedovolte to! I vy potřebujete růst a vyvíjet se. Vždyť přece proto jsme na světě, nebo ne? Každý den dostáváme různá znamení či překážky, úkoly, které nás mají upozornit, že je potřeba v nás samých něco napravit, něco změnit, něco nového budovat. Je to naše okolí, které nám zrcadlí sama sebe. A partner je čistým odrazem vás samých. Nevěříte? Tak si to vyzkoušejte! Právě to, co se vám nelíbí na vašem partnerovi, hledejte v sobě, co vám ukazuje. Nadává vám? Nemá k vám žádnou úctu? A jak je to s vaší úctou sama k sobě? Váš partner pije? Jaké jsou vaše myšlenky a jak o něm smýšlíte vy? Zkuste vždy začít u sebe, budete se divit, jakou čarovnou mocí vládnete!

Pokud si sami nevíte rady, nabízím pomocnou ruku ve formě kvantové či EFT terapie. Ukážu a dokážu vám, jak velkým strůjcem umíte být!