Jana Čechráková

jak myslet pozitivně - kam dávám pozornost
Blog

Jak myslet pozitivně? Kam jde pozornost, tam jde energie.

Možná jste výrok „Kam jde pozornost, tam jde energie“ již slyšeli. Ale já jej považuji za tak důležitý, že bych se nad ním v dnešním článku zamyslela více. Aneb jak myslet pozitivně, když pozornost směřujeme na negativní věci…

jak myslet pozitivně - kam dávám pozornost

Tento výrok je často používán ve smyslu kvantové fyziky. Jde o to, že když vědci začali pozorovat jádro atomu, okolo kterého je obrovské množství energie, a začali pozorovat konkrétní elektron, v tom okamžiku celé množství energie přešlo do změny – kvantové události. Jakmile vědci přestali tento elektron pozorovat, tzn. přestali mu věnovat pozornost, vrátil se opět do stavu energie, zpět do stavu pole možností.

Co to ovšem znamená v lidském životě? Vlastně to stejné. Pokud budete věnovat stále stejnou pozornost určité negativní skutečnosti ve vašem životě, odčerpáváte si obrovské množství energie na něco, co už je vám známé, netvoříte nic nového a stále se na situaci díváte ze stejné perspektivy. Když se díváte na svůj život stále ze stejné úrovně mysli, vyvoláváte kolaps nekonečných energetických polí do stále stejných vzorců, kterým se říká váš současný život.

Pokud ale přestanete věnovat pozornost této pro vás negativní skutečnosti, z kvantové perspektivy by se váš život měl vrátit do pole možností.

Jak myslet pozitivně

A proč to vlastně lidé dělají?  Proč se neustále zaměřují na něco, co je v jejich životech špatné?

Důvodem proč lidé nejsou tvůrci svého života, je stres. Velmi velkou část svého dne, svého současného života, lidé tráví ve stavu ohrožení. V případě stresu navíc náš mozek mobilizuje vše potřebné k přežití. Vysvětleme si to na příkladu predátora, který honí svoji kořist. Když je kořist ve stavu velkého ohrožení, tak nepoužívá 50%, ale 100% energie! Je to velmi, velmi vyčerpávající. Je to v pořádku na velmi krátkou dobu, adrenalin jí vhání do těla obrovské množství energie, která je potřeba na zvládnutí situace. Ale pokud ohrožení opadne, dotyčná kořist se vrací zpět do své rovnováhy. Chemické procesy se upravují a tělo se uklidní.

Problém v lidské společnosti nastává, když jsou lidé v takovém stavu ohrožení často – příliš tlaku v práci, nedobrá finanční situace, špatné vztahy… A začínají být závislí na přívalu adrenalinové energie. Lidé pak využívají své životní problémy a přesvědčení k tomu, aby se utvrdili ve své závislosti na těchto negativních emocích. Potřebují ve svém životě špatnou práci, špatný vztah, těžké situace, aby vlastně něco cítili.

Navíc k tomu všemu máme mozek, který nám umožňuje pouhou myšlenkou vyvolat v těle stresovou reakci! A takové myšlenky víří lidem hlavou většinu dne, aniž by nad nimi měli kontrolu. A stresory jsou tak návykové! Je to začarovaný kruh.

Kam jde pozornost, tam jde energie!

Prvním krokem by mělo být uvědomění, kam zaměřuji svou pozornost, na jaké problémy? Jaké negativní myšlenky mi můj mozek vytváří?

A když na to nakonec přijdete, máte možnost přesměrovat svoji pozornost na to, co v životě opravdu chcete.

Potřebujete-li radu a můj nestranný pohled, kontaktujte mě a domluvte si terapii kvantovým čištěním.