Jana Čechráková

špička ledovce - podvědomí
Blog

Jak přeprogramovat podvědomí pomocí kvantové terapie

Tentokrát bych se ráda věnovala tématu našeho podvědomí z perspektivy kvantové terapie. Jak funguje a co to vlastně je? Jak nám název napovídá, podvědomí se skládá ze dvou slov „pod“ a „vědomí“, tzn. označuje něco, co je pod hladinou našeho vědomí, něco co si neuvědomujeme. Naše vědomí si lze představit jako disk s neomezenou kapacitou, na který se ukládá naprosto vše, co prožíváme, nic se nefiltruje. Naše podvědomí nerozlišuje mezi tím, co je pravdivé a co ne. Takto funguje naše vědomá mysl, náš rozum. Podvědomí ukládá vše. Dokonce vše co jste viděli, slyšeli, prožili v životě, ale i v životech předchozích.

Co je to podvědomí?

Pro názornost si lze představit obrovský ledovec. Ta špička, kterou vidíte nad hladinou, by se dala přirovnat k našemu vědomí. Ovšem ta část, která se skrývá pod hladinou, kterou nevidíme, je naše podvědomí. A jak tato většinová část našeho mozku funguje? To, co děláme opakovaně, se stává programem našeho podvědomí. Řidiči jistě znají situace, kdy při řízení auta myslí na něco úplně jiného než je samotné ovládání vozidla a sledování okolí na silnici. Najednou si uvědomí, že vlastně urazili určitou vzdálenost, ale vědomě nevědí, co dělali, jestli je nějaké auto předjíždělo, ani jestli náhodou neprojeli červenou. Toto jsou typické situace, kdy se vědomá mysl soustředí na jinou činnost, např. poslouchání hudby a auto je řízeno podvědomě. Je to stav, kdy děláme věci automaticky, nepřemýšlíme o nich.  Čistíme si zuby, myjeme okna, umýváme nádobí, žvýkáme žvýkačku, sečeme trávník…

špička ledovce - Programování podvědomí

Programování podvědomí

Programy našeho podvědomí nám nahrávají nejdříve rodiče, pak přicházejí učitelé, trenéři, přátelé, celá společnost, ve které se pohybujeme. Jak hluboko v sobě máme programy typu: to se nedělá, to se nesmí, to slušný člověk nedělá, jídlo se musí dojídat, není vhodné mluvit příliš nahlas, ale také peníze kazí charakter, velké peníze se nedají vydělat poctivě, na slušné peníze se člověk nadře, v naší rodině jsou všichni při těle, tvoje matka měla taky nadváhu, to máte v genech…

Kolik máme programů, které nám brání skrze strachy, obavy, pocity viny, studu apod. žít opravdu takový život, který žít chceme. Kolik programů nám brání tvořit si vlastní život. Ano, může to tak být, a je to v pořádku, pokud to tak někdo chce mít, pokud chce žít svůj život v roli oběti a obviňovat ty druhé, že mohou za jeho neštěstí.  Ale já nabízím pomocnou ruku těm, kteří se rozhodli vzít život do svých rukou. Těm, kteří se rozhodli začít tvořit svůj život podle svých představ.

Jak přeprogramovat podvědomí – pomůže kvantová terapie

A jak to udělat? Často slýcháme, že je třeba myslet pozitivně, vždyť pokud si budu každý den opakovat, že jsem šťastná a spokojená, moje podvědomí to jednou pochopí! Ale proč to většinou nefunguje? No protože pokud přikryjeme kopec negativních programů pozitivním přehozem, můžeme si stokrát opakovat, že naše postava je štíhlá a vypracovaná, ale budou to jen prázdná slova. Nic se nezmění. Je potřeba „vyčistit“ tyto negativní programy a nastavit nové. Pak nám pozitivní myšlení fungovat začne.

A jak se dá „vyčistit“ podvědomý program? Jistě je více cest k tomu, jak to udělat. Já pracuji s kvantovou metodou čištění bloků a strachů s následným nastavením pozitivních záměrů. Cílem je naprostá emoční uvolněnost k danému problému. Představte si, že pokud žijete v zajetí negativních programů např. ve vztahu k člověku, vaše chování se bude pořád dokola točit v zajetých kolejí. Můžete si to představit také, jako kdybyste měli klapky na očích a viděli pouze úzký prostor před sebou, který vám nenabízí mnoho cest, mnoho variant řešení. Pokud „čištěním“ tyto klapky sundáme, otevře se vám nový, větší prostor, který tady ale pořád byl, jen vy jste ho neviděli přes ty klapky. Posunou se vám hranice, vznikne nová realita, ve které se rozhodujete naprosto svobodně o tom, jaké to bude, jaký ten váš život bude – bez nemocí, bolestí, strachů, fobií, duchů, přízraků, nespavosti, špatných vztahů, chudoby, neúspěchů. Zkrátka stanete se pány svého života!