Jana Čechráková

příčiny nemocí – emoční bloky
Blog

Příčiny nemocí – jak nemoci vznikají?

Mnoho lidí, se kterými pracuji, mi pokládá otázky:

Proč jsem vlastně nemocný?

Z čeho ta nemoc vzniká?

Jaké jsou příčiny nemocí?

příčiny nemocí na fyzickém těle, mentálním těle a emocionálním – duchovní příčiny nemocí

Můj pohled na vznik a (duchovní) příčiny nemocí je takový: rozlišuji tělo člověka na fyzické, emocionální a mentální. Nemoc obvykle začíná v emocionálním těle. Pokud cítíme nepříjemné emoce, se kterými neumíme pracovat, esence těchto emocí se usadí v těle fyzickém na hmotné úrovni. Často tomu předchází určité přesvědčení mentálního těla, které se posléze podílí na vytvoření emocionálních bloků a nemoc máme na světě. Toto se týká opravdu hluboce zakořeněných přesvědčení a způsobů myšlení. 

Jak konkrétní způsoby myšlení vedoucí k nemocem vznikají?

Děti do sedmi let života fungují na velmi nízké vibraci mozku, tento stav bychom mohli přirovnat k hypnóze. Děti vlastně pozorují a sledují své rodiče, rodinu, okolí a vše si doslova nahrávají do své podvědomé mysli. Podvědomá mysl je programována na rozdíl od vědomé mysli, která je kreativní. Když si přečteme knihu, shlédneme nějakou přednášku či video, naše vědomá mysl se učí. Ovšem toto učení nijak neovlivňuje podvědomou část, ta se nemění! Podvědomí funguje jako počítač. Programy v našem „počítači“ si vytváříme také opakováním a zvykem. 

Ale zpátky k nemocem. Například můžete cítit vztek pokaždé, když máte udělat určitou věc. Pokud se budete věnovat vaší emoci, jistě vám řekne, že nutíte sami sebe dělat věci, které nejsou v souladu s vámi. Naopak pokud soustavně svůj hněv ignorujete a nutíte se do věcí, které vám dobře nedělají, emoce se v těle „usadí“. Tato negativní emoce odejde z vašeho vědomí a vyjádří se ve fyzickém těle. Někdy, v závislosti na síle nevyjádřené emoce, se projeví rychle, jindy se emoční zátěž střádá a projeví se později, většinou závažnější formou nemoci.

Jaké jsou tedy skutečné duchovní příčiny nemocí?

Každá negativní potlačená emoce je energie, která chce, abyste ji vyslyšeli, protože pokud k tomu nedojde, vyjádří se sama prostřednictvím těla a projeví se fyzickou nemocí.

Tento stav vypovídá o potlačené negativní emoci, které si ovšem většinou nejste vědomi. Fyzická nemoc vám tuto emoci zviditelňuje na jiné úrovni a tím vám pomáhá spojit se s daným blokem. Všechna tři těla, jak fyzické, emocionální, tak mentální potřebují žít v souladu a v rovnováze. Jen tak může energie volně proudit. Bloky zabraňují volnému proudění energie!

Nemoc bychom mohli nazvat signálem, který poukazuje na to, kde se má začít s léčením. I přesto, že se může zdát, že vás nemoc obtěžuje, že bolí a má mnoho dalších nepříjemných symptomů, měli byste pochopit, že jde o poselství či ukazatel! Když toto přijmete, budete schopni spolupracovat namísto boje a vzdoru. Někdy je velmi obtížné nemoc přijmout, musíte propustit určité závazky, dopřát si více klidu a péče o sebe, být více pozorní ke svým potřebám – to vás může určitým způsobem zdržovat. I přesto, že nemusíte rozpoznat, na jaké emoce vás choroba upozorňuje, dobrým vodítkem je právě určité chování, které vám nemoc vnucuje, a které jste přinuceni přijmout. 

Co je nutné pochopit na cestě k uzdravení?

sebeláska

Všichni lidé na této planetě máme stejný úkol – máme se zde učit jak být lepším člověkem. Každá nemoc nás může posunout blíže na této cestě, pokud ji správně pochopíme a uchopíme. Každá nemoc vzniká z uložené negativní emoční zátěže, někdy je ji méně jindy více, v závislosti na významu nemoci. 

Na závěr je důležité uvědomit si, že odpovědnost za svůj život máme každý z nás ve svých rukách. Pokud odpovědnost za svůj život přijmeme, je to významný krok na cestě k uzdravení. Pokud pochopíme, co nám naše vlastní tělo prostřednictvím nemoci sděluje, je to další významný krok, a pokud s nemocí nebojujeme a dokážeme jít vstříc bolesti, nepohodlí, úzkosti, hněvu, nejistotě a dalším, započneme opravdu léčivý proces.

Potřebujete pomoc nebo radu?

Pokud budete chtít využít mojí pomoci, objednejte se na terapii. V rámci kvantového čištění, eft terapie či pomocí metody Access Bars budeme moci nahlédnout na některé z příčin nemocí, se kterými se nevíte rady, a odhalit skryté emocionální bloky.

Zajímá vás psychosomatické řešení obtíží? Přečtěte si další články v blogu: