Jana Čechráková

práce s podvědomím
Blog

Práce s podvědomím pomocí Psych-K

Již jsem několikrát psala o tom, jak funguje naše podvědomí. O tom, že většina našeho mozku, ta, která nás ovládá svými podvědomými programy a přesvědčeními, je podvědomá část, tzn. my si neuvědomujeme, proč se chováme zrovna tak, jak se chováme. Jen velmi malou část mozku zabírá naše vědomí, tzn. to je ta logika, to, co vidíme, slyšíme apod.  Je to také ta část, která tvoří! Ale vědomá část nedokáže řídit část podvědomou. Na to je příliš nevýkonná a pomalá, na rozdíl od podvědomí. A to je ten největší problém. 🙂 Jak práce s podvědomím probíhá?

práce s podvědomím

Podvědomí se formuje již v raném dětství

Podvědomé programy a přesvědčení získáváme do sedmi let života tím, že se přímo „nahrávají“ do našeho podvědomí – z rodiny, z okolí, od společnosti, ve které žijeme. Od sedmi let si také vytváříme programy a přesvědčení, ale již jiným způsobem – opakováním, zvykem. A opět je získáváme od ostatních lidí. Když nám někdo bude opakovaně dávat najevo, že nám nevěří, že nám nesvěří sebemenší práci, protože bychom ji neodvedli tak dobře jako ten dotyčný, jaké přesvědčení můžeme získat?

Práce s podvědomím

Je důležité si uvědomit, že přesvědčení a programy získáváme od ostatních lidí! Ale je to skutečná pravda, když si „díky“ chování druhých lidí např. nevěřím? Opravdu bych nic nedokázala? Opravdu dobře nezastanu žádnou práci? A právě proto je potřeba pracovat se svými přesvědčeními, vždyť to jsou jen programy v hlavě, které zase můžeme přetvořit do podoby, která nám vyhovuje. Nic složitého v tom není, jen je potřeba, abychom pracovali sami na sobě a hledali!

Z mého pohledu a zkušeností z mé praxe za vším stojí emocionalita. Respektive nepříjemné a negativní pocity, které jsme si vytvořili k určitým událostem, situacím a vztahům. Také programy a přesvědčení jsou navázány na emoce. 

Proto pokud vám brání např. strach udělat krok směrem, který chcete, zbavte se ho! Ano, je to velmi jednoduché napsat, v praxi je to trošku složitější, ale jen trošku. Není potřeba se trápit mnoho hodin opětovným prožíváním traumat. Jde to i jinak…

Pro práci s podvědomím existuje velmi jemná a šetrná technika – Psych-K

Zakladatelem metody Psych K je Rob Williams, ale velmi známým propagátorem je úspěšný americký biolog Bruce Lipton, který napsal např. knihu Biologie víry. Bruce Lipton dokázal, že největším tajemstvím života nejsou geny, ale přesvědčení v našem podvědomí, která ovlivňují, jakým způsobem prožíváme náš život na buněčné úrovni.

Zde je video rozhovor s Brucem Liptonem, který je překládán do češtiny:

Práce s přesvědčeními a programy v našem podvědomí pomocí Psych-K je dnes označováno jako nejrychlejší a nejefektivnější metoda na světě. Je určena všem těm, kdo chtějí ve svém životě něco změnit!

Pokud cítíte, že budete potřebovat při práci s podvědomím pomoci, a metoda Psych-K se Vám líbí, kontaktujte mě a pokusíme se najít řešení.

V rámci mé terapeutické praxe pomáhá klientům i se změnou jejich podvědomých programů. Nevíte-li si rady, pokusím se vám pomoci. Kontaktujte mě telefonicky, e-mailem nebo přes facebook.