Jana Čechráková

pozitivní myšlení žena s květinami
Blog

Aktuálně: Jak dosáhnout svého cíle – představení metody Psych-K

Tento článek bych ráda věnovala tomu, co nás v životě nejvíce omezuje, limituje, nedovolí nám chovat se určitým způsobem – mám na mysli naše vnitřní přesvědčení! A právě naše přesvědčení jsou základem naší osobnosti. Definují nás jako cenné nebo bezcenné, schopné či neschopné, důvěřivé nebo podezíravé, přijímané nebo odmítané, samostatné nebo závislé na okolí, flexibilní či nepřizpůsobivé, budící respekt nebo despekt,  milované nebo nenáviděné…

Naše přesvědčení mají dalekosáhlé dopady na náš život a to jak pozitivní, tak negativní. Přesvědčení ovlivňují naši náladu, vztahy, výkonnost v práci, sebevědomí, fyzické zdraví, dokonce i duchovní postoj aj.

Kde se přesvědčení, které formují náš život, vlastně berou?

Představte si dítě, které přijde na svět do rodiny s určitými hodnotami, názory a pohledy na svět, chováním, přístupem k okolí. Samozřejmě dítě roste a dostává se do kontaktu s širším okruhem lidí, začne navštěvovat školku, školu, začínají jej ovlivňovat učitelé, trenéři, kamarádi… Dítě cca do sedmi let věku „nasává“ a „ukládá“ vše, co se děje kolem něho do svého mozku a vytváří si určité představy o životě a začíná podle nich žít! Vytváří si přesvědčení, která mohou být pro jeho život limitující nebo podporující. Tato přesvědčení jsou uložena do podvědomí, tzn. vědomě je nemůžeme ovlivnit. Výzkum v neurologii uvádí, že nejméně 95% našeho vnímání je ve skutečnosti podvědomé. Přesvědčení v naší podvědomé mysli „tahají za nitky“ a my se chováme podobně jako loutky, aniž bychom byli schopni ovládnout svoje těla a chování.

Příklad: Dítě, které vyrostlo v rodině, která jej nepodporovala, neposkytovala mu důvěru, lásku a bezpečí, bude mít zcela jiná životní přesvědčení než dítě, které vyrostlo v rodině harmonické. V prvním případě jistě půjde o limitující přesvědčení typu:

  • „Nevěřím si.“
  • „Vše, co dělám, je zbytečné a nikdy není dost dobré.“
  • „Za mé problémy můžou ti ostatní.“
  • „Nepřijímám se takový, jaký jsem.“
  • „Svět je pro mne nebezpečné místo k životu.“

Toto jsou jen příklady, může jich být mnoho a u každého jednotlivce budou jiné. Důležitý však je fakt, zda přesvědčení, která ve svém podvědomí máme, nám v životě pomáhají dosahovat toho, co chceme! Nebo je to přesně naopak? Podívejte se na svůj dosavadní život a zhodnoťte, zda máte v životě to, co opravdu chcete, jak to chcete!

Bojíte se něco udělat, máte zábrany, bloky, limity, něco vám nejde, i když se snažíte, pochybujete o sobě, něco vás táhne dolů, místo toho, abyste vzlétli vzhůru k nebesům, zažíváte stresy a jste „plní“ uložených stresů, nejste zdraví, nejste šťastní. Jak to máte vy?

A teď si představte, že by se tato nefunkční a limitující přesvědčení obrátila ve funkční a podporující! Jednoduchým a nenásilným způsobem v řádech několika minut! Opravdu jako kdybychom vymazali staré přesvědčení a nahradili jej novým, funkčním. Jde to a proces, kterým to jde se nazývá Psych-K.

Co je metoda Psych-K?

Přepisování limitujících podvědomých přesvědčení je podobné jako přeprogramování počítače. Používáním Psych-K procesů vylepšujeme komunikaci mezi dvěma hemisférami cortexu, a tím docílíme stavu, který je ideální pro změnu podvědomých přesvědčení. Další výhodou vylepšené komunikace mezi hemisférami je maximální využití vašeho potenciálu pro zvládání situací.

Psych-K pomáhá rychle a snadno komunikovat přímo se svou podvědomou myslí, a používáním metod integrace hemisfér – mění staré sebelimitující přesvědčení na nová sebepodporující v řádech minut!

metoda PSYCH-K

Pokud změníme vaše limitující přesvědčení na sebepodporující, je potřeba začít dělat kroky ve fyzické realitě, které vás povedou k cíli. Jinými slovy – výsledky vytváříte vy skrze vaše činy!!!

Pokud např. změníte přesvědčení se záměrem stát se úspěšným podnikatelem, proces Psych-K transformuje jakýkoliv podvědomý odpor, který se váže k dosažení cíle. Je ovšem potřeba podnikat všechny kroky, které vedou k tomuto cíli, takže námaha, kterou směrem k cíli vyvinete, přinese maximální užitek. Vaše podvědomá mysl udělá vše pro to, aby bylo dosaženo cíle s maximálním výsledkem.

Psych-K nabízí způsob, jak rychle a snadno určit a změnit přesvědčení, která vás omezují na přesvědčení, která vás podporují ve všech oblastech života. Pro mnoho lidí jsou tato nefunkční přesvědčení v oblastech sebevědomí, zdraví a těla, finanční hojnosti, vztahů, kariéry a spirituality.

pozitivní myšlení žena s květinami; jak dosáhnout svého cíle

Je to tak jednoduché, nemusíte se trápit, Psych-K je tu pro vás!