Jana Čechráková

pozitivní myšlení žena s květinami
Blog

Jak je to s pozitivním myšlením?

Mnoho z nás četlo různé knihy či příspěvky o kultu pozitivního myšlení. Ale funguje to? Opravdu? Věříte, že když začnete myslet pozitivně, že se změní váš život, že budete šťastnější, zdravější, úspěšnější…? Je pozitivní myšlení základem úplně všeho?

Pozitivní myšlení musí vycházet z vašeho nitra

Ale jak je to doopravdy? Pokud si vnutíte, že se máte cítit jinak, že máte přemýšlet jinak, opravdu si tím pomůžete? Nebo spíše uškodíte? Vždyť toto přece nejste vy. Uvnitř vás cítíte něco zcela jiného, ale navenek se tváříte, že jste úplně v pohodě, vždyť myslíte pozitivně!

pozitivní myšlení – žena s květinami

Ano, myslet pozitivně je skvělé, ale toto myšlení musí být v souladu s tím, co cítíte uvnitř! Pozitivní myšlení není o tom, že se budete celý den hlídat, co řeknete, na co pomyslíte. Pozitivní myšlení má vycházet zevnitř, z vaší přirozenosti, pak skutečně funguje.

Ale co když se cítíte mizerně? Podívejme se na emoce z jiného úhlu pohledu. Proč dělíme emoce na negativní a na pozitivní? Proč prostě nejsou jen jedny emoce? Zkusme emoce vnímat jako naše spojence, které nám ukazují, co se skutečně v nás odehrává. Jste smutní, tak se ptejte: Z čeho jsem smutný/á? Máte vztek? Opět se ptejte: Z čeho mám vztek? Co mně vadí? Máte strach? Ptejte se: Z čeho mám strach? Čeho se bojím?

Klíčové je, porozumět sami sobě. Dovolit si prožít všechny emoce, i ty nepříjemné. Jakmile budete emoce potlačovat, jakmile je budete v sobě skrývat a zatajovat, jakmile budete navenek předstírat, že jste úplně v pohodě, ale uvnitř sebe sama se bude nacházet úplný opak, je to cesta k vnitřnímu neštěstí. Jak může fungovat pozitivní myšlení, pokud překrývá hromadu nepokoje uvnitř vás?

Síla pozitivního myšlení a kvantová terapie

Pracuji s unikátní technikou Kvantového čištění bloků a strachů, jejíž autory jsou Monika a Pavel Vondráškovi. Tato technika pomáhá nepříjemné životní zážitky zmírnit a zrychlit tím, že jde přímo k jádru. Nepotlačuje emoce, naopak, nicméně není potřeba odkrývat jednu bolístku za druhou, neboť jde přímo k jejich zdroji.

Je jedno, co řešíte nebo co prožíváte. Pokud se „zbavíte“ strachů, bloků, překážek, iluzí a omezení, které vám brání žít svobodně, narostou vám křídla, zvětší se prostor vaší reality, sundáte klapky z očí, je jedno jak to nazveme. Pokud řešíte konflikty v jakémkoli vztahu, pokud nezvládáte nějakou situaci, máte s něčím či s někým jakýkoli problém, pokud nezvládáte výchovu vašich dětí, pokud jste často nemocní apod., po „vyčištění“ tzn. po zpracování svých bloků a programů zjistíte, že problémy ve skutečnosti neexistují a vlastně ani neexistovaly. Jen vy jste si je vytvářeli sami ve své hlavě. Možná vám to teď připadá jako sci-fi, ale skutečně je to možné.

Často během terapie a čištění si klienti ani nemohou vzpomenout, že nějaká jejich nepříjemná situace vlastně proběhla, jako kdyby najednou přestala existovat. Ona ale nezmizela, jen jsme změnili emoční náboj klienta k dané situaci. Klient tuto situaci přestal „žít“, ztratil nepříjemné pocity ve vztahu k ní. A to je to kouzlo 🙂 Potom začne fungovat i pozitivní myšlení!

Slovo na závěr: Můžete dál pitvat a rozebírat vaše problémy, přemýšlet o nich, nespat kvůli nim apod., nebo je můžete vyčistit. Rozhodnutí je na vás!