Jana Čechráková

Energetická psychologie
Blog

Zbavte se negativních emocí, EFT terapie může pomoci

EFT v překladu znamená technika emoční svobody. Formálně spadá do širokého oboru energetické psychologie, která čerpá jak ze západní medicíny a terapie, tak z východní medicíny tím, že využívá metod akupunktury a zaměřuje se na celostní přístup k našemu zdraví.

Co je příčinou všech onemocnění? Podle metody EFT je to porucha v energetickém systému organismu, která je vyvolána negativními emocemi jako je strach, nenávist, žárlivost, zloba.

Při EFT terapii hledáme a zaměřujeme se právě na tyto negativní emoce, které nám způsobují potíže, na ty, které je spouští. Hledáme naše negativní zážitky, zápisy, vzorce, programy, naše přesvědčení o určitých věcech v životě nebo o sobě samém, které se projevují opakováním nepříjemných životních situací, neúspěchy v lásce, v práci a ve vztazích obecně, aj. Během poklepávání na dané body dochází k odhalení souvislostí, vzpomínek a jejich uvolnění. Více o EFT terapii se dozvíte zde.

EFT terapie v Praze – domluvte si EFT terapii osobně či přes Skype

Jsem certifikovaná terapeutka metodou EFT. V mé terapii se zaměřuji na spouštěče negativních emocí, ke kterým patří všechny negativní či traumatické zážitky z minulosti. Mohou to být partnerské problémy, posttraumatické poruchy, potíže v práci či ve škole a další. Cílem terapie je pomocí poklepávání na meridiánové body a formulaci správné ladící věty odhalit tyto negativní emoce a uvolnit je.

S EFT metodou mám dobré zkušenosti z řešení takových obtíží jako je posttraumatická stresová porucha, prokrastinace, alergie a kožní problémy či obezita.

Upozornění: Terapie EFT nenahrazuje lékařskou péči. Bez konzultace se svým ošetřujícím lékařem nevysazujte předepsané léky ani doporučenou léčbu.